Enkelte strikker fortere enn andre, og i dag fikk jeg bursdagsgave i posten, litt på forskudd: Kjolen ble påbegynt forrige lørdag, har blitt ferdig OG sendt til my humble abode med Posten Norge, og er allerede i dag i bruk. Jeg er IMPONERT!

Jeg er også svært imponert over den flotte kjolen, som er enda finere enn hva kommer frem på bildene. Tusen takk, snille strikkemor! Og takk, Smilla, som tipset meg om den i november i fjor. (Men nå er jeg og litt redd for at Gud og H(v)ermann skal begynne å gå med denne kjolen, – det er som med bunaden min: Nydelig, men litt kjedelig om alle går i samme sort på 17. mai. Så, alle dere som gugler “Mariuskjole” (jeg ser dere nok); Den er sannsynligvis altfor vanskelig for deg å strikke. Kjøp heller et annet mønster.) :D

12 Comments

 1. Nyyyyyydelig kjole!!

 2. Gratulerer med ny kjole! Har du fått en med korte ermer eller lange ermer? Jeg synes den er nydelig men det er dessverre ikke mine farger. Så hvis jeg skulle fått strikket en slik måtte det vært i andre farger, ikke bekymre deg for det, hehe :-)

 3. Ragna: Det er meg på bildet, så det er med korte ermer.

 4. Utrolig fin!!! Men det klør sikkert som et h…… Så du trenger ikke bekymre meg for meg heller.

  Godt nyttår forresten:)

 5. Dette bør jeg vel ikke si (hvis jeg vil ha den for meg selv), men den klør faktisk ikke i det hele tatt.

 6. Så stillig.

  Jeg har bestilt meg en mariusgenser av mamma i bursdagsgave… Så nå gleder jeg meg til mai:o)
  Storebror og mini-Bea fikk hver sin av snille mormor i julegave:o)

 7. Utrolig lækker kjole, altså. Men slapp av – ikke har jeg strikkekunnskaper til å begynne på et slikt monster, og mamma lot som om hun var døv da jeg viste den fram og sa at “slik en kunne jeg ønske meg”. Så du får den i fred for meg.

 8. hahah, jeg lover å ikke strikke den kjolen der!

 9. Kjempefin kjole ja. Godt for deg at jeg suger på strikking. ;)

 10. hvor fant dere mønsteret?

 11. hvor fant dere mønsteret til kjolen, er på let jeg å, men vil ha den i hvit.

 12. Hei, Beate! Mønster til kjolen fant jeg (dvs. min mor, som strikket kjolen til meg) i dette heftet fra Sandnes Garn. Hun strikket tunikaen du ser avbildet der, men forlenget den, slik at den kan brukes som kjole. Den blir sikkert kjempefin i hvitt – du må sende bilde når du har strikket din! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>